Personal
I Pro Natura arbetar ett tjugotal personer. Du kommer i kontakt med dessa och företaget genom de kontaktuppgifter som anges för respektive person. En kort presentation av varje medarbetare finns också. Vet du inte vem du söker kan du skicka ett meddelande här.
Andrea Albeck
Andrea är naturvårdsbiolog med inriktning på terrester naturvård. Huvudintressen är ekologi, vilda pollinatörer och skötsel. På Pro Natura arbetar Andrea med naturvärdesinventeringar och inventeringar av pollinatörer, fåglar, artrika vägkanter, skyddsvärda träd och framtagande av skötselplaner. Hon arbetar även med GIS.
Claes Hellsten
Claes Hellsten arbetar med biosfärområdet Östra Vätterbranterna på uppdrag av Världsnaturfonden WWF. Naturskolepedagog (Ekobussen, Jönköpings kommun), småbrukare, arbetar med utbildning, landskapsvård och skydd, restaurering (skog, naturbeten), biologiskt kulturarv, samverkansprojekt med organisationer, myndigheter och brukare.
Elisabet Ottosson
Är en ekolog och naturvårdsbiolog med en PhD i skoglig mykologi. Elisabet gör olika typer av inveneringar i terrestra miljöer, särskilt i boreala och nemorala skogar och gräsmarker. Hon designar också ekologiska studier och dataanalyser. Elisabet är särskilt intresserad av svampar och är styrelsemedlem i Sveriges Mykologiska Förening.
Emma Karlsson
Utbildad biolog med inriktning på naturvård och ekologi. Emma arbetar främst med olika inventeringar, bland annat NVI, fågelinventeringar, skyddsvärda träd, artrika vägkanter och skötselplaner. Arbetar även med GIS och har ett stort intresse för naturfotografering. Hon är särskilt intresserad av fåglar, fladdermöss och kärlväxer. Emma sitter i styrelsen för Örebro läns botaniska sällskap.
Johan Ennerfelt
Johan är utbildad naturvårdsbiolog och artspecialist. Han har ett stort och brett intresse för terrester biologi, men har störst kompetens inom entomologi och ornitologi. I entomologins värld har Johan i första hand specialiserat sig på flugor. Han arbetar framför allt med inventeringar av olika slag, så som riktade artinventeringar, fågelinventeringar och NVI. Han jobbar även gärna med artbestämningsuppdrag. På fritiden är han aktiv i lokala naturvårdsföreningar och sprider gärna intresse och kunskap om arter och biologisk mångfald.
Kurt-Anders Johansson
Kurt-Anders arbetar huvudsakligen som verksamhetsledare inom RÄFS Naturvårdsarbeten. Han har ett stort kunnande och engagemang inom mykologi och är sedan mer än 25 år ordförande i Västgötabergens Svampklubb. Sedan många år verksam också med kärlväxtbotanik, bryologi och ornitologi.
Leif Andersson
Naturvårdsbiolog och växtekolog som arbetar främst med inventeringar. Botanik i de flesta områden. Projektledning. Metodikutveckling. Undervisning. Lövskog. Datafrågor, GIS. Har bl.a. varit verksam som svensk projektledare för nyckelbiotopsinventeringarna i Estland och Litauen och som projektledare för inventering av biologiskt värdefull skog i västra Ryssland. Medverkat i arbetsgruppen som tagit fram den svenska NVI-standarden.
Lisa Stridh
Utbildad biolog med inriktningen ekologi och naturvård. Huvudintressena är ekologi, botanik och naturvårdsskötsel. Arbetar främst med inventeringar, bland annat träd-, kärlväxt- och naturvärdesinventeringar samt artrika vägkanter. Arbetar även med GIS, flygbildstolkningar och kartor.
Ola Bengtsson
Ola är en naturvårdsbiolog som arbetar främst med inventeringar av olika slag, exempelvis enligt framtagen SIS-standard, skötselfrågor och uppföljning i olika typer av terrestra miljöer såsom lövskogar, gräsmarker, brynmiljöer, sandmarker och kusthabitat. Viktiga artgrupper är kärlväxter, mossor, lavar, fåglar och fjärilar. I arbetsuppgifterna ingår även GIS-arbeten och analys av ekologiska data samt hur analys av sådana data kan nyttjas och omsättas i praktisk naturvård.
Ola Hammarström
Ola är naturvårdsbiolog och har arbetat med inventeringar och naturvårdande skötsel sedan 2013. Bred kompetens inom terrestra naturtyper med skog och kryptogamer som särskilt fokus. Ola är ledamot i ArtDatabankens expertkommité för lavar. Ola har sin bas och utgångspunkt i Roslagen.
Raul Vicente
Raul är en erfaren ekolog och artspecialist som innehar både bredden och djupet i sitt perspektiv. Raul har en lång erfarenhet av att jobba med naturvärdesinventeringar, kartering av skyddsvärda träd, samt både övergripande och fördjupade artinventeringar. De artgrupper han utmärker sig inom är fåglar, lavar och spindlar, men har genomfört många insektsinventeringar (vedinsekter, pollinatörer, fjärilar, mm).
Raul genomför också artskyddsutredningar, tar fram skötselplaner, är ekologstöd i infrastrukturprojekt och håller gärna kurser och naturguidningar.
Robert Ennerfelt
Robert är utbildad naturvårdsbiolog och artspecialist. Han har ett stort intresse för terrester biologi i synnerhet inom entomologi och ornitologi. Inom entomologin har han främst intresserat sig för parasitsteklar. Han arbetar i huvudsak med inventeringar av olika slag, så som riktade artinventeringar, fågelinventeringar och NVI. Han jobbar dessutom gärna med artbestämningsuppdrag. Robert skriver återkommande populärvetenskapliga artiklar om fåglar i tidskriften Fåglar på Västkusten för Göteborgs ornitologiska förening.
Rolf-Göran Carlsson
Rolf-Göran har i många år arbetat som arbetsledare för RÄFS Naturvårdsarbeten och ledde ett arbetslag som sköter naturreservat och andra skötselkrävande områden i Skövde kommun med omgivningar. Aktiv också med mykologi och ansvarig för Västgötabergens Svampklubbs databas över svampfynd. Inbiten amatörbotanist.
Thomas Appelqvist
Thomas är en naturvårdsbiolog och artspecialist som har jobbat med naturinventeringar, naturvårdsrapporter och skötselfrågor sedan 1970-talet. Har en bred kompetens och erfarenhet inom terrester naturvård men jobbar gärna med odlingslandskap, lövskogar, skalbaggar och gaddsteklar. Har också en lång erfarenhet av undervisning vid Göteborgs Universitet och har en doktorsexamen på arbeten om vedsvampar på gran.
Tomas Fasth
Arbetar med naturinventeringar omfattande kärlväxter, lavar, mossor, däggdjur och fåglar i odlingslandskap, skogar och våtmarker. Tomas arbetar också med naturvärdesinventeringar. Geografisk tyngdpunkt och specialitet: Småland.
Vikki Bengtsson
Är ekolog och har arbetat professionellt med naturvård sedan 1992. Åren 1992 till 2003 arbetade hon i England. Vikki har under hela sin yrkesverksamma tid arbetet med frågor rörande praktisk skötsel och restaureringar av gamla träd och hagmarker, samt veteranisering. Vikki utbildar bland annat arborister, landskapsarkitekter och förvaltare inom värde och skötsel av särskilt skyddsvärda träd. Hon var projektledare för VETree och VETcert EU projekt.
Resurspersoner
Lars Söderström
Har under sin yrkesmässiga tid arbetat med utbildning från förskola till gymnasium och som naturpedagog för Jönköpings kommun (Ekobussen). Lasse har inventerat mest insekter fr.a. skalbaggar i Östra Vätterbranterna. Min specialitet är vedlevande skalbaggar.
Olof Persson
Utbildad natuvårdsbiolog och artspecialist som främst arbetar med inventeringar av olika organismgrupper och naturtyper. Fokus ligger på insekter med vedlevande skalbaggar och fjärilar som tidigare arbetsfält. God kunskap om fåglar och inventeringar av dessa. Har gjort naturvärdesbedömningar med grund i flera organismgrupper bland annat kärlväxter, lavar och mossor. Arbetar även med GIS.
Oskar Gran
Forskare med fokus på vedlevande skalbaggar. Har även jobbat med naturinventering. Specialområden är inventering och artbestämning av skalbaggar, samt ekologisk-statistisk analys med hjälp av GIS, R och andra programvaror.
Sten Svantesson
Forskare inom svamptaxonomi, naturvårdsbiolog och en av Sveriges främsta experter på vedsvampar. Även kunnig inom kärlväxter, mossor och lavar. Arbetar främst med svampinventeringar men på projektbasis också med t.ex. NVI:er och riktade inventeringar inom andra artgrupper.